Reviews

CHI Nano Digital stijltang


Een stijltang die je haar binnen no time mooi glad maakt én ervoor zorgt dat dit ook de hele dag zo blijft? Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar niet voor het merk Chi. De stijltangen van dit merk worden de Ferrari’s onder de stijltangen genoemd, en naast stijlen zou ‘ie ook moeten kunnen krullen. Nooit meer urenlang gepruts leek me wel wat, en daarom kocht ik eindelijk een Chi stijltang! Is ‘ie echt zo goed als beweerd wordt?

Even vooraf; ik heb mijn Chi inmiddels al een aantal maanden (!) in bezit, maar had er nooit eerder een review over geschreven. Betekent echter wel dat ik de stijltang inmiddels uitgebreid heb kunnen testen!


De stijltang waar ik voor ging is de Chi Nano Digital, in een leuke babyblauwe kleur. Hoewel stijlen natuurlijk slecht is voor je haar, belooft de Nano-technologie je haren enigszins gezond te houden. Een leuke bijkomstigheid!


De prijs die je voor deze stijltang betaalt is eigenlijk belachelijk hoog, namelijk €134,95. Maar Chi belooft dan ook nogal wat:

“Ben je op zoek naar een hoge kwaliteit stijltang die ook in kapperszaken gebruikt wordt? Dan is een stijltang van Chi een uitermate geschikte keuze. Deze CHI Nano Digital Stijltang heeft volledig keramische platen en een keramisch verwarmingselement. Deze hoogwaardige materialen maken het haar elastisch en voorkomen uitdroging van het haar. Daarnaast dood de Nano-technologie van Chi bacteriën en blijft de stijltang steriel. Ook aan de vormgeving is gedacht. De stijltang ligt lekker in de hand en door de ronde vormen is het mogelijk om krullen in het haar stylen. Dit vereist wel wat meer ervaring dan bij een krultang nodig is.”

Even wat punten op een rijtje:
– De temperatuur kan worden ingesteld van 80 tot 200 graden
– De tang kan zowel krullen als ontkrullen (stijlen dus)
– De stijltang is binnen enkele seconden opgewarmd
– De keramische platen en de Nano technologie houden je haren gezond en sterk


Dit is wat je ziet wanneer je de doos opent. Bij deze stijltang zit overigens géén (hitte)bestendig hoesje. Dat is ergens wel jammer, maar aan de andere kant; mijn vorige stijltang had dat ook niet dus ik heb mezelf aangewend om ‘m na het stijlen gewoon voorzichtig op de grond te leggen om af te koelen.


Tataa! Om eerlijk te zijn vond ik de stijltang in eerste instantie een beetje goedkoop ogen, maar dat komt denk ik vooral door het zoete, lieve kleurtje. En ergens heeft dat ook wel iets, het valt in elk geval lekker op! De tang is verder vrij licht qua gewicht dus dat werkt fijn.


De Chi Nano Digital heeft om precies te zijn 3 knopjes: één om ‘m aan te zetten en twee knopjes om de temperatuur hoger of lager te zetten. Verder is er een schermpje waarop de temperatuur wordt weergegeven. Lekker simpel dus, kan niet missen.Ideaal voor vrouwen zoals ik, die veel knopjes en snufjes maar eng of lastig vinden.

Stijlen met de Chi Nano Digital

De tang heb ik al een aantal maanden, dus de onderstaande foto’s zijn niet zo recent. Hier had ik zelfs nog een zongebruind kleurtje! Maar het gaat natuurlijk om het haar, en dat is denk ik wel duidelijk.
Van mezelf heb ik best wel dik haar, met vrij veel slag. Op de linker foto heb ik het goed uitgekamd, maar verder niks aan gedaan. Op de middelste foto had ik de één helft gestijld, en op de laatste foto is het helemaal ‘af’!

Het stijlen gaat snel en gemakkelijk. Bij mijn vorige stijltang moest je soms drie keer over dezelfde pluk heen gaan om het recht te krijgen, met mijn Chi gaat het gewoon in één keer goed. Bovendien kun je nog relatief dikke strengen haar tegelijk pakken. Of de keramische platen en de Nano technologie mijn haar écht beschermen daar ben ik nog niet helemaal over uit, ik gebruik in elk geval nog steeds een hitte-beschermende spray voor de zekerheid. Wel merk ik dat mijn haar na het stijlen zacht aanvoelt en niet pluist. En het grootste pluspunt is dat mijn haar de hele dag mooi blijft zitten, en zelfs de volgende ochtend nog relatief recht is!

Krullen met de Chi Nano Digital


Het enige wat me eigenlijk is tegengevallen is het krullen maken. We zijn een aantal maanden verder en na tientallen pogingen en vele Youtube tutorials is het me nog steeds niet gelukt. Op een of andere manier krijg ik óf überhaupt geen krul, óf er komt alleen een rare knik in mijn haar. Terwijl deze stijltang toch echt geschikt zou moeten zijn om te krullen, dat zegt Chi niet alleen zelf maar ik heb het ook anderen (op Youtube) zien doen. Ik denk dat ik maar gewoon stug blijf doorgaan met oefenen, en eventueel om tips te vragen bij iemand die er verstand van heeft. Want wanneer ik 135 euro betaal voor een apparaat dat moet kunnen krullen, dan wil ik het gewoon kunnen!

Ondanks dat het krullen me dus heel erg tegenvalt (maar ik faal gewoon) is de Chi Nano Digital stijltang geen miskoop. Integendeel! Want het stijlen, het is tenslotte een stijltang, doet ‘ie perfect en lekker snel. Bovendien is ‘ie makkelijk in het gebruik en blijft je haar minimaal een volledige dag mooi zitten.
Verder hoorde ik van mijn kapster dat een Chi járen mee gaat, dus dat is ook zeker een voordeel en maakt de hoge prijs wat minder pijnlijk.

De Chi Nano Digital is op verschillende webshops (o.a. bij John Beerens en Stijltangstore) te koop voor €134,95

Zou jij een Chi stijltang aanschaffen of heb je er misschien al één? Deel je ervaringen in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Bouchra 1 februari 2015 at 11:52

  Klinkt als een geweldige stijltang! Wel jammer dat het niet zo lukt met het maken van krullen X

 • Reply Amy 31 januari 2015 at 21:14

  Mooi! Ik heb ook een top stijltang, gekocht via de Huishoudbeurs 2 jaar terug. Van het merk ISO Beauty. Die is (of naja toen dan) €70 (best prijzig ook, en ik had toen gelukkig korting) en gebruik ik voor te krullen!

 • Reply Beautytalk 30 januari 2015 at 21:21

  Ik heb deze ook! Een hele goede stijltang! Tegenwoordig gebruik ik de Steampod van L’Oréal.. een stijltang met stoom! Een aanrader!
  Liefs,
  Eefje

 • Reply Linda / Oh My Beauty 30 januari 2015 at 21:03

  Wat een prachtige tang.

 • Reply Julie 30 januari 2015 at 18:23

  Klinkt als een super goeie stijltang! Ik slaag er ook nooit in om krullen te maken met zulke tangen, maar ik wil eigenlijk ook helemaal geen krullen haha! :p

 • Reply Manon 30 januari 2015 at 15:59

  Mooie kleur stijltang!

 • Reply Dina 30 januari 2015 at 15:59

  Jammer dat het nog niet zo lukt met het maken van krullen!

 • Leave a Reply