Reviews

Hello Kitty kwastenset (MAC dupe)


Een week of twee geleden liet ik in mijn Ebay shoplog zien dat ik een Hello Kitty kwastensetje had besteld. Al een tijdje zocht ik een goed kwastensetje voor op reis, en hoewel ik eigenlijk een wat duurdere set wilde aanschaffen, viel mijn oog op dit setje. Voor ongeveer 7 euro leek het me het proberen waard. Vandaag is de dag dat ik ‘m eindelijk review. Zou het een budget topper zijn?


Een aantal jaren geleden kwam MAC met een Hello Kitty collectie. Als middelbare scholier kon ik me dat merk echt niet veroorloven en liet ik het aan me voorbij gaan. Gelukkig is er veel op Ebay te vinden. Het is nep, dat wel, maar het ziet er wel enorm schattig uit. Ik heb nog nooit ‘echte’ MAC kwasten geprobeerd, maar ik was heel benieuwd wat ik van deze nepperds zou gaan vinden. En zeg nu zelf, de verpakking ziet er enorm leuk en chique uit!


Zie hier de inhoud. De kwasten hebben een korte steel en zijn daardoor heel compact. Deze set is heel compleet, je zou hier je totale look mee kunnen maken. In het linker gedeelte zie je wat oogkwastjes, en rechts kwasten voor het gezicht.


Wat me gelijk opviel is dat de kwastjes niet allemaal mooi afgewerkt zijn. Waar de lettertjes er op de rechter kwast netjes op zitten, zit het links helemaal scheef en door elkaar gelopen. Het is natuurlijk maar een detail en wil nog niks zeggen over de kwaliteit van de kwasten zelf, maar ik vind zoiets toch altijd erg jammer! De kwasten zijn overigens ook genummerd, zoals MAC dat zelf ook doet. Echter komen deze nummers volgens mij niet overeen met de nummers van MAC, want via Google kon ik deze nummers niet terugvinden. Een beetje apart, maar misschien komt het omdat er copyright op zit of iets dergelijks.


De vier oogkwastjes bij elkaar. Van links naar rechts zie je een eyeliner kwast, een lip brush, een platte oogschaduwkwast en een blendingkwast. Ja dat las je goed, de tweede is volgens Ebay een lip kwastje. Dat had ik niet verwacht, hij lijkt me daar veel te groot/breed voor, maar wie weet is het wel geschikt!


Toen ik de platte oogschaduwkwast bij de haartjes pakte, trok ik er gelijk een heleboel uit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Drama!


Eyeliner kwast: Eigenlijk gebruik ik het liefst eyeliner in stift vorm, maar voor de review haalde ik mijn gelliner weer eens uit de kast. De kwast is vrij buigzaam en had van mij wel iets steviger mogen zijn, maar er valt prima mee te werken. Niks bijzonders, maar ook zeker niks mis mee.
Platte oogschaduwkwast: Tja, op de bovenstaande foto zag je het al een beetje, maar de haartjes zitten dus niet goed vast. Ik heb er een paar keer aan geplukt om alle losse haartjes eruit te krijgen en dan blijft er een iets minder vol kwastje over. De haartjes zijn erg glad, waardoor de oogschaduw niet zo goed wordt opgepakt. Het voelt ook niet erg aangenaam op mijn ogen. Misser.
Lipkwastje: Qua vorm, structuur en soort haartjes is ‘ie volgens mij identiek aan de oogschaduwkwast, alleen iets puntiger naar boven toe. Lippenstift breng ik eigenlijk nooit aan met kwastjes, en ik betwijfel of je met zo’n relatief breed kwastje precies kan werken. Maar ik heb ontdekt dat ik deze kwast wel fijn vind om oogschaduw aan te brengen op moeilijkere plekjes zoals onder mijn waterlijn en in mijn ooghoeken. Daar gebruik ik hem dan ook het meest voor en dat werkt prima.
Blendingkwast: Je ziet het al een beetje op de foto, maar de haartjes steken hier en daar een beetje uit. Hij prikt een beetje. Je kunt hem gebruiken om oogschaduw aan te zetten in je arcadeboog, maar echt het blenden doe ik liever met een kwast die iets groter en meer ‘fluffy’ is. Nee, dit is weer een misser, helaas.


Maar er is nog hoop, want er zijn nog drie gezichtskwasten. Van links naar rechts zie je een platte foundationkwast, een contour kwast en een buffer brush.


Foundation kwast: Deze kwast is dus bedoeld om vloeibare foundation mee aan te brengen. Zelf draag ik meestal foundation in poedervorm. Mocht ik vloeibare foundation dragen, dan breng ik dat het liefst aan met een buffer kwast voor een natuurlijker resultaat. Met zo’n platte kwast wordt het al snel cakey en streperig. Mocht je zulke kwasten wel fijn vinden, ik kan in elk geval vertellen dat deze heerlijk zacht is en fijn aanvoelt op het gezicht!


Contour kwast: Een schuin afgesneden kwast is vooral bedoeld voor contouren met bronzer of blush. Ik moet zeggen dat ik de kwast uit deze set wat klein vind. Je kunt er inderdaad mee contouren, maar dan krijg je wel een vrij harde en vrij smalle lijn die nog (met een andere kwast) uitgevaagd moet worden. Hij is een beetje stug, maar prikt gelukkig niet. Wat mij betreft een prima kwast, maar ik moet er nog even mee leren werken.


Buffer brush: Deze kwast is, als een van de weinige uit deze set, netjes afgewerkt. De haartjes zijn gelijkmatig verdeeld en zitten goed vast. De haartjes voelen zacht, maar de kwast is wel erg buigzaam. Vloeibare foundation aanbrengen gaat op zich goed, maar als de haartjes iets minder buigzaam waren geweest was het nog net wat makkelijker. Voor subtiele blush of bronzer is ‘ie overigens prima geschikt!

Conclusie

Tja, wat zal ik zeggen? Van de zeven kwasten ben ik over één redelijk enthousiast en dat is de buffer kwast. De eyelinerkwast en de foundationkwast zijn kwalitatief ook redelijk in orde, maar zulke kwasten gebruik ik haast nooit.
Het zag er leuk uit, en uiteindelijk betaal je maar €1 per kwast, maar wat mij betreft hadden ze in China mogen blijven (waar ik ze besteld heb). Erg jammer, want ik weet dat Ebay vaak erg fijne kwastensets verkoopt. Maar in dit geval ga ik toch maar sparen voor een wat duurder, betrouwbaarder merk.

Mocht je na deze review de kwastenset toch willen aanschaffen, dan kan dat hier voor €7,43.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Lisa 22 april 2014 at 09:05

  Jammer dat deze kwastenset tegenvalt.. Toevallig al geprobeerd om de kwasten te wassen? Dat helpt soms nog wel eens met haaruitval e.d. :)

 • Reply Inge MarieLouise 18 april 2014 at 13:25

  Jammer dat ze tegen vallen! Ik volg je blog nu.

 • Reply Miss Sentinelli 16 april 2014 at 12:45

  Fijne review :)! Jammer dat ze wat tegenvallen, ik vind ze er wel cute uitzien, maar dat moeten ze natuurlijk ook fijn zijn en goed werken.

 • Reply Justine 16 april 2014 at 11:43

  Jammer dat ze tegenvallen! Maar wel een fijne en uitgebreide review.

 • Reply Veerle 16 april 2014 at 11:01

  Jammer dat het tegen is gevallen!
  Ze zien er zo leuk uit

 • Reply Anouk 16 april 2014 at 09:47

  Pff, wat jammer dat de set zo’n misser is!

 • Reply Marjolein 15 april 2014 at 21:13

  Jammer dat de kwaliteit niet zo goed is. Met kwasten vind ik dat altijd toch best wel belangrijk, het is toch een soort basis. Bij de HEMA hebben ze ook prima kwasten, vind ik.

 • Reply Iris - TBM 15 april 2014 at 19:24

  Oh wat jammer! Ik dacht namelijk dat ze wel goed zouden zijn. Maar dat ze loslaten en zo, is natuurlijk niet goed

 • Reply Manon 15 april 2014 at 19:05

  Jammer van de haren wel een schattige set!

 • Reply Kirsty 15 april 2014 at 14:48

  Jammer dat dit een beetje een misser is! Denk dat dat ook het risico van ebay en nep producten is; je weet de kwaliteit van tevoren niet, het had net zo goed heel goed kunnen zijn.

 • Reply Sanne MakeupGorgeous 15 april 2014 at 10:56

  Jammer dat de haren bij sommige kwasten snel uitvallen. De bufferkwast lijkt mij wel heel erg fijn.

 • Reply Rosanne 15 april 2014 at 09:47

  He wat balen dat de kwasten je zo tegenvallen. Gelukkig heb je er niet teveel voor betaald :)
  liefs x

 • Reply niesca 15 april 2014 at 09:02

  leuke kwastenset! maar jammer dat je de haren er zo uit trekt.. eigenlijk zou ik ze alleen kopen voor de leuk :P

 • Reply Mandy 15 april 2014 at 08:37

  Deze had ik ook gekocht maar nog nooit gebruikt eerlijk gezegd;)

 • Reply Eline | Just Little Things 15 april 2014 at 07:49

  Wauw, wat een uitgebreide review :D Jammer dat het tegenvalt, maar je hebt wel gelijk…

 • Leave a Reply