Reviews

Kiko: Blauwe mascara & Water eyeshadow

KikoHeader2
Een week geleden zag je de Unlimited Stylo lipsticks van Kiko voorbij komen op mijn blog. Maar dat was niet het enige wat ik bij Kiko heb gekocht! Naast de lipsticks kocht ik namelijk ook een blauwe mascara en een mooie oogschaduw. Deze ga ik vandaag uitgebreid bespreken!


Mijn totale buit van de Kiko winkel in Milaan. Alles zit verpakt in zwarte doosjes. Het ziet er heel luxe uit en doet me een beetje aan MAC denken.

Kiko Water eyeshadowHet doosje van dichtbij. Voor een mono oogschaduw is ‘ie best groot! Er zit 3 gram aan oogschaduw in. Ter vergelijk: in een MAC oogschaduw zit slechts 1,5 gram (en die vind ik al aardig groot, haha). Hier kun je dus wel even mee vooruit!

De oogschaduws zijn er volgens de website in 27 kleuren (!). De Kiko vestiging waar ik was had er slechts een stuk of tien, waarvan ik ‘209 Olive Green‘ de mooiste vond. Bovendien heb ik nog weinig groene kleuren in mijn stash dus het was tijd om daar verandering in te brengen.
De opdruk / vorm van de oogschaduw vind ik echt ontzettend mooi. De kleur is, zoals de naam al zegt, olijfgroen en heeft een hele bijzondere glans.

Ook zit er een klein spiegeltje in het doosje. Dat zie je bij mono’s haast nooit dus dit vind ik erg leuk!

Swatches Kiko water eyeshadow


Volgens Kiko is de oogschaduw zowel nat als droog te gebruiken. Zelf vond ik er ‘droog’ weinig kleur vanaf komen, dus de swatches die je hierboven ziet zijn ‘nat’ gemaakt. De kleur is vrij lastig vast te leggen omdat ‘ie zo ontzettend shiny is, maar ik denk dat je met de bovenstaande foto’s een prima beeld krijgt. Over de pigmentatie ben ik erg te spreken. De oogschaduw is vrij zacht, brengt heel fijn aan en is goed te blenden. Ook is ‘ie makkelijk op te bouwen, mocht je het nog iets dekkender willen hebben dan op mijn swatches.

De Kiko Water eyeshadows kosten €8,90 per stuk en dat vind ik een prima prijs. Het is niet écht budget, maar ook zeker niet te duur. Ik ben van plan om hier binnenkort nog meer kleurtjes van in te slaan!

Kiko Super Colour mascara


Gekleurde mascara was natuurlijk al een tijdje een trend, maar ik had het gek genoeg nog steeds niet geprobeerd. Tijd om daar verandering in te brengen dus. De Super Colour mascara’s zijn er in 8 opvallende kleuren (waaronder ook o.a. groen en paars!). Ik koos voor de kleur 07 Sky Blue.


Het borsteltje is verder niet heel bijzonder. Zelf ben ik meer van de rubberen borsteltjes, maar wie weet bevalt dit ook wel. Al verwacht ik niet dat het je wimpers superlang en volumineus zal maken, maar het ging me dan ook vooral om de kleur!

Swatches super colour mascara


Links draag ik niks, rechts de Kiko mascara.
Om eerlijk te zijn is deze mascara een beetje een teleurstelling… Op andere blogs zag ik dat de mascara een mooi effect geeft, maar bij mij pakt het helaas niet zo goed uit.

De mascara is vrij klonterig en mijn wimpers lijken een beetje op spinnenpootjes. Ook lijkt de blauwe kleur niet ontzettend goed te dekken. Ik heb van nature erg donkere wimpers, dus misschien heeft dat ermee te maken. Extra laagjes aanbrengen werkt in elk geval niet, want daar wordt het geheel dus nog klonteriger van, haha.

Ik vind het zonde, want op zich vind ik de kleur wel leuk staan! Misschien kan ik proberen om eerst een witte basis aan te brengen. Het klonteren kan ik daarmee niet voorkomen, maar wellicht komt de kleur dan wat beter uit. De mascara gaat in elk geval niet regelrecht de prullenbak in, dat vind ik ook weer zonde. En ach, voor maar €5,90 vind ik het ook niet zo’n ramp dat het effect wat tegenvalt.

Conclusie:
Ja, de mascara is dus een beetje jammer. Dat wil gelukkig niet zeggen dat ik diep teleurgesteld ben in het merk Kiko. Want over het algemeen vind ik de producten nog steeds mooi en leuk (én het is betaalbaar). Bovendien: over de oogschaduw ben ik zeker te spreken en daarvan wil ik graag nog meer kleuren aanschaffen. En de lipsticks die ik vorige week reviewde draag ik ook nog steeds met veel plezier.

Streep de blauwe mascara maar van je wishlist af, maar wat mij betreft kun je de rest van de Kiko winkel nog steeds met een gerust hart leegkopen! wink

Heb jij al producten van Kiko in je stash? En heb je ook ooit een miskoop gedaan bij dit merk?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Ellemieke 20 juni 2015 at 22:10

  Je hebt gelijk dat de mascara korrelig overkomt, erg jammer. De oogschaduw daarentegen ziet er zo mooi uit! Ik vind shiny wel kunnen met oogschaduw, en het uiterlijk van de inhoud is sowieso al een echte eye-catcher met dat golfeffect :)

 • Reply Lauryn 19 juni 2015 at 20:16

  Wauw die oogschaduw, prachtig! En wat een mooie foto´s maak je zeg xx

 • Reply Suzanne 19 juni 2015 at 19:30

  De oogschaduw is erg mooi!

 • Reply Manon 19 juni 2015 at 17:37

  Blauwe oogschaduw vind ik maar niks, maar het staat je wel mooi zo een kleur!

 • Reply Nicole 19 juni 2015 at 11:32

  Wat een prachtige scherpe foto’s. Ik vind de oogschaduw echt prachtig!

 • Reply mariëlle 19 juni 2015 at 09:11

  Ik vind Kiko producten erg mooi en fijn. De mascara heb ik zelf ook maar die is inderdaad wat minder…

 • Reply Svenja 19 juni 2015 at 07:32

  Wat zonde van de mascara, want de blauwe tint staat inderdaad prachtig bij je ogen. De oogschaduw is wel prachtig, vooral de glans vind ik onwijs pretty!

 • Leave a Reply