Reviews

Laptop sleeve van Mujjo


Mijn laptop en ik zijn beste vriendjes. Het ding staat dag en nacht aan, en ik neem hem het liefst overal mee naartoe. Hoewel mijn Macbook klein en compact is, is het natuurlijk niet verstandig om hem los in je tas te gooien. Van laptoptassen ben ik niet zo’n fan, maar een laptop sleeve is ideaal! Zo kun je hem alsnog gewoon in je eigen handtas stoppen, maar wél in een stevige, zachte hoes. Vandaag bespreek ik een sleeve van het merk Mujjo.

Of het nu gaat om telefoonhoesjes, iPad hoezen of laptop sleeves, naast de functionaliteit van het product vind ik ook het uiterlijk belangrijk. Deze laptop sleeve van het merk Mujjo heeft twee kleuren, zwart en bruin, en dat vind ik er superleuk uitzien! Niet te veel poespas, maar wel erg chique.

De hoes is gemaakt van plantaardig leer en vilt. Het vilt is waterafstotend. Handig, want ik zal niet de eerste zijn bij wie een flesje drinken in mijn tas is gaan lekken. Je laptop blijft in elk geval schoon en droog.


De sleeve is lichtgewicht en voelt erg stevig aan. Ik heb thuis een andere laptop sleeve, maar die is gemaakt van zulk slap materiaal dat je de hoes gewoon kan oprollen. Deze sleeve van Mujjo biedt wat dat betreft veel meer bescherming. Het kan echt wel tegen een stootje!

Aan de binnenkant zitten twee grote vakken – één voor je Macbook en één voor bijvoorbeeld de oplader. Verder zit er een klein vakje, die volgens mij bedoeld is om pasjes in te stoppen.


De sleeve is geschikt voor de 13 inch Macbook Air en Macbook Pro Retina.
Heel dom van mij, maar zelf heb ik de ‘gewone’ Pro. Tijdens het maken van deze foto’s kwam ik er dan ook achter dat mijn laptop er niet in past (lees: ik propte mijn laptop erin, kreeg hem er vervolgens haast niet meer uit en ben toen eens goed op de verpakking gaan kijken. Uh, oeps?) Zo’n stomme fout, ik heb bij het bestellen gewoon niet goed opgelet.

Om die reden heb ik de sleeve ook teruggestuurd en omgeruild voor wat anders. Marington (de webshop waar ‘ie vandaan komt) deed gelukkig helemaal niet moeilijk en ik had een dag later al mijn nieuwe pakketje in huis. Wat dat betreft een dikke duim omhoog voor de service!


Dat ik de sleeve niet zelf kon houden vind ik jammer, maar ik wilde er toch graag een artikel over schrijven. Want dit alles neemt niet weg dat ik het product niet mooi of goed vind. Integendeel! Het uiterlijk vind ik prachtig en classy. Bovendien is de sleeve erg stevig en netjes afgewerkt. Aanradertje voor de mensen die wél een 13″ Macbook Pro Retina of Macbook Air hebben!

Hoe vervoer jij je laptop het liefst?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jeffrey 25 november 2015 at 20:57

  Hoi Mandy,

  mag ik vragen waar jij die hipster glasses sticker op jou apple logo vandaan hebt?

  • Reply Mandy 26 november 2015 at 15:20

   Hoi Jeffrey,
   Ik heb de sticker gekocht op Ebay!

 • Reply Ilse 4 oktober 2015 at 16:15

  Wat een mooie sleeve, jammer dat ie niet om je laptop past. (Ik wist helemaal niet dat een Pro Retina een ander formaat heeft dan een ‘gewone’ Pro?)

  • Reply Mandy 4 oktober 2015 at 16:52

   De Retina versie heeft in principe hetzelfde formaat maar is een stuk platter! Vandaar dat het niet paste :)

 • Reply Kim 3 oktober 2015 at 20:16

  Die ziet er gaaf uit!

 • Reply Fabienne 3 oktober 2015 at 19:52

  Hij is super mooi en stylish!

 • Reply Melissa 3 oktober 2015 at 18:39

  Hij ziet er echt heel tof uit, jammer dat hij niet om je eigen laptop paste! Ik heb mijn laptop op school nodig en neem hem daarom altijd mee in een hele simpele zwarte sleeve, heel saai eigenlijk maar hij is wel beschermt!

 • Reply Annelies 3 oktober 2015 at 18:31

  Die is mooi! Ik heb helemaal geen laptophoes. Ik neem mijn laptop gewoon zo in een rugtas mee. Maar zo vaak kom ik niet buiten met dat ding. Als ik mijn MacBook nog had dan ik ik zeker wel een mooi hoesje aangeschaft. Ik moet het nu mijn een chromebookje doen.

 • Leave a Reply