Reviews

Review: Arganolie van arganwinkel.nl


De laatste tijd lees ik steeds meer over arganolie; steeds meer verzorgingsproducten bevatten arganolie en ik lees er positieve reviews over. Toen mij gevraagd werd of ik 100% pure arganolie van arganwinkel.nl wilde testen, reageerde ik dan ook erg enthousiast omdat ik benieuwd was naar dit wondermiddel…


Arganolie is afkomstig uit Marokko maar wordt ook in de rest van de wereld steeds populairder. Het product is 100% natuurlijk en kan worden gebruikt voor zowel huid, haar en nagels. Een multifunctioneel product dus!


In tegenstelling tot veel verzorgingsproducten die maar een klein beetje van deze olie bevatten, is dit 100% pure arganolie. Helemaal zonder ‘rare’ toevoegingen, dat kan alleen maar veel goeds betekenen.


De arganolie is een erg vloeibaar goedje en trekt snel in. Zoals op de verpakking werd aangeraden heb ik het product getest op mijn huid, mijn haar en mijn nagels.

Huid
In mijn gezicht heb ik het nog niet gebruikt, omdat het daar niet nodig was. Wel heb ik weleens last van droge handen en daar werkt de arganolie perfect voor. Ook heb ik het gebruikt toen ik droge benen had na het scheren. Toen de olie was ingetrokken voelden mijn benen meteen fijner aan en het zag er ook een stuk beter uit. Verder heb ik de olie geprobeerd om van mijn droge lippen af te komen. Ik weet niet of dat de bedoeling is, maar ik dacht; als het op een droge huid werkt, werkt het vast ook voor droge lippen. En met succes! Het enige minpuntje vind ik dat de olie wat vreemd smaakt op je lippen, maar het trekt enorm snel in dus daar heb ik verder geen last van.

Haar
De arganolie zou een wondermiddel voor droge haarpunten. Je haar zou er gezond en glanzend van worden. Ik heb het dus geprobeerd, maar mijn haar werd er eerder vettig van. Achteraf bleek dat ik gewoon te veel olie had gebruikt. Laatst probeerde ik het nog eens, dit keer op vochtig haar en met maar een paar druppels olie. Ik heb snel last van droog en pluizig haar, en ik merkte dat de arganolie dat duidelijk verminderde.

Nagels
Arganolie kan ook gebruikt worden voor gezonde nagelriemen en sterke, glanzende nagels. Zelf heb ik al sterke nagels, en aangezien ik altijd nagellak op heb, heb ik niet getest of je nagels er daadwerkelijk mooi glanzend van worden. Wel heb ik last van velletjes bij mijn nagelriemen (al is dat mijn eigen schuld omdat ik er uit zenuwen altijd aan zit, haha). Een tijdje lang bracht ik dagelijks de arganolie op mijn nagelriemen aan, en ik merkte al snel verbetering! De velletjes verdwenen en mijn nagelriemen zagen er weer gezond uit.


Wat ik verder nog een pluspunt vind, is dat het flesje een pompje heeft. Dit is erg makkelijk is in het gebruik, en bovendien kun je zo makkelijk doseren. De arganolie is namelijk erg zuinig in het gebruik, je hebt maar een klein beetje nodig voor een goed resultaat.

Ik ben erg tevreden over deze arganolie! Zo tevreden, dat ik inmiddels bijna altijd een sample flesje arganolie in mijn tas heb zitten. Hou mijn site in de gaten, want ik heb nog twee sample flesjes over en die ga ik weggeven!

Een fles (50ml) 100% pure arganolie is te bestellen bij Arganwinkel.nl voor een prijs van €17,95. Dit lijkt prijzig, maar het is een multifunctioneel product en je doet er echt heel lang mee.

Psst, doen jullie al mee aan mijn give-away?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Miss Sentinelli 19 mei 2013 at 19:00

  Echt een goede olie!

 • Reply Han 5 mei 2013 at 20:51

  Klinkt heel goed! Misschien iets voor de kloven in mijn handen?

  • Reply Mandy 5 mei 2013 at 22:50

   Wie weet, als je wilt mag je één van de miniflesjes die ik heb gekregen wel hebben!

 • Reply Florien 5 mei 2013 at 20:25

  klinkt als een hele fijne olie!

  On diraît que c’est la mode

 • Reply Jennie from the Blog 5 mei 2013 at 08:37

  die ga ik eens proberen!

 • Reply robin 4 mei 2013 at 20:51

  ARGAN OLIE KLINKT HEEL ERG FIJN ! :)

  • Reply robin 4 mei 2013 at 20:52

   sorry voor de caps :’)

   • Reply Mandy 4 mei 2013 at 21:05

    Geen probleEm, er is iets mis met mijn reactie vakje dus daar ligt het aan! Ben nog aan het uitzoekeN Hoe ik dat moeT Oplossen…

 • Reply Mariska 4 mei 2013 at 18:29

  Klinkt goed allemaal :)

 • Leave a Reply